Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2013 20:13 - "Мафия"
Автор: denitoyy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 517 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 18.02.2013 16:57


Чудно ми е какво е това "пробудено" българско съзнание в последно време,което ескалира с всеки изминал ден и пълзи по телевизии,радиа,вестници.Развяват се фаталистични плакати,лозунги "ДОЛУ МАФИЯТА",бабички бършат сълзи,дядовци вдигат заканително бастуни.И не става въпрос единствено за протестите ,насочени срещу енергийните дружества,а и за тези на майки,пенсионери,безработни,та дори и на пострадали от природни бедствия.Всички искат едно -пари от правителството ,а когато не ги получат,то се превръща в мафия.

  Е,добре,драги съграждани,кротко изгладувахте Лукановата зима,спокойно гледахте как заклеймени в други държави мутри изнасят вашите данъци в офшорни сметки на Кайманите,съвестно гласувахте за корупционни лидери да ви управляват,повЕрвахте на най-големия лъжец,след което той съвсем легално ви отмъкна горите и земите,наблюдавахте безпристрастно заника на младежките ви надежди от 90-те с краха на СДС и всичко това се случи за период от двадесет ,овчедушно изтърпяни тихомълком,години.И сега,когато цяла Европа заплашително се тресе под ударите на финансови кризи,безработица и глад,ви озари истината,че в България се е крало и краде.

  Струва ми се ,че "гласът народен,гласът божи" задкулисно,с цел нагнетяване на въздуха и предизборно втвърдяване на "строя",се диктува именно от онези,които ни изпразниха джобовете.Нека тази активна гневливост на българския народ да бъде насочена не към облагородяване и стимулиране на определени опозиционни лидери да се домогнат отново до властта и за пореден път да фалитират България,а към премахване на "олигарщината".Дефакто- въвеждане на мандатност не само за правителството,а и за всички депутати.Къде ,освен в нашата мила татковина,дадени лица са във властта или около нея от двадесет или повече години?! Така персони от типа на Иван Костов,Ахмед Доган ще наблюдават петъчните парламентарни контроли,на които и без това не присъстват,пред телевизора ,а не от депутатското кресло.Извършването на този акт е по-вероятно да доведе до  значително намаляване на корупцията по високите етажи,отколкото безсмислени стачки,които утре ще просто история.  




Тагове:   мафия,


Гласувай:
3



1. next - за протестите и прехода
24.02.2013 15:30
Дени, много смислен анализ на ставащото в БГ. Кукловодите на прехода присвоиха 10 млрд. долара народна пара, а никой и до днес нито търси парите нито има възмездие. Сметките за ток ще си останат високи, а заплатите ниски и след протестите. А правителството го смениха точно тези кукловоди - Русия и енергийната мафия. Единственото хубаво е че гражданите се пробуждат .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: denitoyy
Категория: Поезия
Прочетен: 40095
Постинги: 14
Коментари: 45
Гласове: 96
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930